Politisk krise spidser til i Makedonien

Fæstningen i Skopje  Foto: Ota Tiefenböck

Fæstningen i Skopje Foto: Ota Tiefenböck

Makedonien: Den makedonske oppositionsleder Zoran Zaev forlanger, at den makedonske regering går af og at der bliver udformet en overgangsregering, som skal forberede et nyvalg. Det skriver det makedonske nyhedsbureau MIA.Zoran Zaev præsenterede tirsdag nye audiooptagelser af samtaler mellem personer fra den makedonske regering, som angiveligt beviser valgsnyd ved det seneste valg. Det afviser landets regerende parti VMRO DPMNE, som betegner optagelserne for falske.

Zaevs anklage er tirsdag blevet fulgt op af en anklage fra det makedonske indenrigsministerium. Denne gang mod Zaev selv for korruption. Zaev, som er borgmester i byen Strumica, har angiveligt forlangt 200.000 euro, som ekstra betaling i salget af kommunaltejet jord til en privat investor. Det afviser Zoran Zaev.

Zaev siger, at han vil fortsætte med at offentliggøre flere kompromitterende audio optagelser, som han angiveligt har fået af Den Makedonske Sikkerhedstjeneste UBK.

Zoran Zaev er formand for Den Makedonske Socialdemokratiske Union (SDSM), som i de seneste seks måneder har boykottet det makedonske parlament, da partiet ikke vil anerkende resultatet af det seneste valg. ota

Share This