Politiet i tysk delstat vil fremover meddele etnicitet og nationalitet af anholdte

Illustrationsfoto: Wikiolo

Tyskland: Politiet i delstaten Nordrhein-Westfalen vil fremover meddele etnicitet og nationalitet af anholdte mistænkt for en forbrydelse. Politiet betegner beslutningen, som et forsøg på en større åbenhed, siger delstatens indenrigsminister Herbert Reul ifølge Die Welt.

“Vi vil fremover meddele nationaliteten af alle mistænkte, hvor vi er sikre, naturligvis inklusiv tyskere, siger han ifølge Deutsche Welle.

Holdningerne omkring meddelelser af anholdtes nationalitet og etnicitet er delte, og politiet og medierne er ofte blevet beskyldt for bevidst ikke informere om de anholdtes nationalitet og etnicitet. Eksempelvis under Nytårsaften i Köln i 2015, hvor medierne i første omgang ikke informerede om, at det var afrikanske migranter, som var bag en lang række seksuelle krænkelser.

Politiet i de tyske delstater benytter forskellige fremgangsmåder omkring meddelelser af de anholdtes etnicitet. I de fleste tyske delstater meddeler politiet dog de anholdtes nationalitet og etnicitet kun i tilfælde af, at informationen er nødvendig for at forstå forbrydelsens karakter. ota

Share This