Polens liberale regering fortsætter udrensninger

Polsk militær, her i Afghanistan Foto: Polish Ministry of National Defence

Polen: Først var det public service medier, så retssystemet, Nationalbanken, ambassadørene og nu er turen kommet til militæret. Den polske regering under ledelse af Donald Tusk fortsætter udrensninger i det polske samfund.

Polen fjernede pludselig den polske general Jaroslaw Gromadziński fra den prestigefyldte post som chef for European Army Corps (Eurocorps) med base i Strassbourg. Han var den første polak nogensinde med sådan et job, og blev i denne uge straks tilbagekaldt til sit hjemland. Det er foreløbigt uklart, hvad generalens tilbagekaldelse skyldes. Den militære kontraefterretningstjeneste ifølge polske medier “undersøge uspecificerede nye oplysninger” om ham. I mellemtiden skal general Piotr Blazeusz være Gromadzińskis efterfølger.

Tilbagekaldelsen af ​​generalen fandt sted i overensstemmelse med procedurerne, vores allierede blev informeret om alt på forhånd, forsikrede vicepremierminister for den polske regering og forsvarsminister Władyslaw Kosiniak-Kamysz på TVN 24 tv torsdag.

Grodziński blev udnævnt til posten under den tidligere regering af det konservative parti Lov og Retfærdighed (PiS). Den tidligere forsvarsminister, Mariusz Blaszczak, kræver en forklaring på, hvorfor generalen blev afskediget så pludseligt. Ifølge ham er Polens troværdighed i de allieredes øjne på spil. ota

Share This