Polen udråbt til Europas luftforurenings hovedstad, drukner i forurening

Det polske Kraftværk i Belchatow er et af de mest forurenede kraftværker i hele EU Foto: Ota Tiefenböck

Det polske Kraftværk i Belchatow er et af de mest forurenede kraftværker i hele EU Foto: Ota Tiefenböck

Polen: Den engelske avis Financial Times kalder i en artikel om luftforurening Polen for Europas luftforurenings hovedstad. 33 ud 50 mest luftforurenede byer i Europa ligger ifølge avisen i Polen og i nogle af dem, eksempelvis den polske landsby Skala, er luftforureningen så slem, at den er nået op 20 gange mere end den tilladte EU norm og er langt værre end luftforurening i den kinesiske hovedstad Beijing.

Artiklens indhold bliver i disse dage bekræftet af situationen i Polen, hvor flere polske byer melder om luftforurening på et helbredsfarligt niveau.

Flere polske byer, Warszawa, Krakow og Kielce valgte mandag at lokke med gratis offentlig transport for at begrænse privat bilisme, og myndighederne i Warszawa og Krakow advarede allerede i weekenden om et højt niveau luftforurening og anbefalede beboerne at blive hjemme.

Myndighederne forklarer det høje luftforureningsniveau med vejrforholdene, og det kolde vejr, der i øjeblikket er i Polen, men luftforureningen skyldes ifølge flere kilder snarere, at mange mennesker fortsat fyrer med kul og det der er værre.

Tjek den øjeblikkelig luftforurening i Polen og Europa her. ota

Share This