Polen trodser europæisk domstol, vil fortsætte træfældning i UNESCO urskov

Bialowieza Nationalpark Foto: Wikimedia

Polen: Polen vil ikke respektere Den Europæiske Domstols foreløbige kendelse om øjeblikkeligt at standse træfældning i UNESCO beskyttet Bialowieza Nationalpark. Det meddeler landets miljøminister Jan Szyszko ifølge polske medier mandag.

”Vi vil ikke lade os fornærme af nogen, som ikke har forstand på naturen, siger Jan Szyszko, som anfører at træfældning kun foregår i to tredjedele af urskoven og på grund af et angreb fra barkbiller. Den sidste tredjedel af urskoven er ifølge ham fortsat uberørt.

Europa Kommissionen har allerede i april bedt Polen om at stoppe træfældning i urskoven, da det bryder europæiske regler om naturbeskyttelse og har efterfølgende bragt sagen til Den Europæiske Domstol.

Polske myndigheder iværksatte træfælding i urskoven i marts sidste år, angiveligt på grund af en stor udbredelse af barkbiller i skoven og har planer om at falde op imod en million træer.

Hele sagen ved Den Europæiske Domstol forventes at tage flere måneder, og Polen risikerer udover forbuddet også en bøde på op imod fire millioner euro. ota

Share This