Polen, Slovakiet og Ungarn afviser at ophæve embargo mod ukrainske landbrugsprodukter

Illustrationsfoto: Ximenex

EU: EU-Kommissionen meddelte fredag ​​aften, at embargoen på fire kategorier af ukrainske landbrugsprodukter udløber som planlagt fredag. Efter at have analyseret dataene vedrørende virkningen af ​​eksporten af ​​disse landbrugsvarer fra Ukraine på EU-markedet, konkluderede Kommissionen, at markedsforvridningerne i de fem medlemslande, der er nabo til Ukraine, er blevet elimineret. Kommissionen mindede om, at den midlertidige embargo blev indført den 2. maj efter aftale med fem medlemslande for at forhindre forstyrrelser på markedet for landbrugsråvarer i nabostaterne til Ukraine. Forbuddet vedrørte import af hvede, majs, raps og solsikke.

Polen, Slovakiet og Ungarn meddelte umiddelbart efter EU-Kommissiones beslutning, at de ikke vil respektere den.

“Vi er ikke enige i Europa-Kommissionens beslutning, og indfører nationale foranstaltninger, som er i de polske landmænds og forbrugers interesse,” sagde talsmanden for den polske regering.

Premierminister Mateusz Morawiecki har tidligere erklæret, at Warszawa “ikke vil lytte” til Berlin, Europa-Kommissionen eller oppositionen i denne sag. “Vi vil gøre det, fordi det er i den polske landmands interesse,” understregede han.

“Vi skal forhindre for stort pres på det slovakiske marked for også at forblive retfærdige over for indenlandske landmænd. Samtidig er vores skridt en reaktion på den samme procedure fra Polen og Ungarn,” sagde den slovakiske premierminister Ľudovít Ódor via sin talsmand Peter Majer. ota

Share This