Polen og Ukraine underskriver aftale om højhastighedsbane mellem Warszawa og Kiev

Foto: MOs810

Polen/Ukraine: Den polske statsorganisation Centralny Port Komunikacyjny (CPK) og de ukrainske jernbaner Ukrzaliznyca har underskrevet en samarbejdsaftale om forberedelse af højhastighedslinjen Warszawa-Lviv-Kiev. Den nye forbindelse skal have 1435 mm sporvidde og altså ikke 1524 mm, som Ukraine ellers har.

CPK ønsker at forbinde Ukraine med dets fremtidige planlagte netværk af højhastighedsjernbaner, herunder en hurtig forbindelse til den fremtidige lufthavn mellem Warszawa og Łódź, samt til Tjekkiet og Slovakiet. Driftshastigheden skal være 250 km/t.

“For Ukraine går den korteste vej til Europa gennem Polen. Det er et historisk øjeblik,” sagde CPK-chef Mikołaj Wild.

Lederen af ​​de ukrainske jernbaners internationale projekter, Volodymyr Shemaev, understregede, at Ukraine primært har brug for en høj kapacitet og pålidelig forbindelse med EU. “Højhastighedslinjen vil være en vigtig del af vores integration i EU,” sagde han.

Aftalen betyder ikke en byggestart eller projektforberedelse, men primært erfaringsudveksling og søgen efter finansiering af hele byggeriet. Ifølge shemaev er Ukraine dog allerede blevet kontaktet af Sydkorea angående opførelsen af ​​højhastighedslinjen. ota

Share This