Ad

Polen er EUs største eksportør af elbusser

Solaris bus Foto: Maciej Sznek for Solaris Bus & Coach S.A.

Polen: Polen er blevet den største eksportør af elektriske busser i EU. Det viser opgørelse fra det polske økonomiske institut (PIE), informer de polske medier. Eksporten af ​​elektriske busser fra Polen tegnede sig for 46 procent af EU-markedet i de første 10 måneder af 2020 efterfulgt af Belgien (36 pct.), Tjekkiet (7 pct.), Tyskland (4 pct.) og Holland ( mindre end 2 pct.).

Ifølge eksperter fra det polske økonomiske institut er elektromobilitet ikke kun en midlertidig tendens. Tværtimod er markedet for køretøjer, der drives af alternativ fremdrift, mere modstandsdygtig over for Covid-19-pandemien end markedet for konventionelle forbrændingsmotorer. Bloomberg forudsiger, at andelen af ​​elektriske køretøjer i den globale bybusflåde vil nå 47 procent inden 2025. Derudover forventes en voksende popularitet af brintbusser.

Der er i øjeblikket tre virksomheder i Polen, der fremstiller elektriske busser. Solaris i Bolechow nær Poznań (Solaris Urbino Electric), Volvo i Wrocław (Volvo 7900 Electric) og MAN Truck & Bus i Starachowice (MAN Lion’s City E). Den største producent er Solaris, som hidtil har vundet ordrer på mere end 1.000 elektriske køretøjer.

Ifølge Central Statistisk Kontor (GUS) er der mellem januar og november 2020 samlet leveret elektriske busser til udenlandske kunder til en værdi af 213,4 mio. EUR (ca. 1,6 milliard kroner), en stigning på næsten 51 procent i forhold til 2019. ota