Polakker i USA kritiserer Joe Biden

Joe Biden Foto- Daniel Schwen

Af Michael Skovgaard

Polen/USA: Polske foreninger i USA forlanger, at Joe Biden stopper sine angreb på Polen og gør samtidig opmærksom på, at Polen er en trofast partner i NATO-alliancen.

Repræsentanter for polske organisationer i USA har sendt et brev til Joe Biden, hvor de udtrykker utilfredshed med den demokratiske præsidentkandidats ytringer om Polen. I brevet henvises der til Bidens udtalelser torsdag, hvor han sammenlignede Ungarn og Polen med totalitære regimer og betvivlede NATO‘s stabilitet.

I brevet kritiseres Biden for ikke at vide noget som helst om Centraleuropa og for at fremsætte en skadelig og misvisende karakteristik af især Polen og Ungarn.

Man understreger endvidere Polens stærke alliance med USA og NATO.

„I modsætning til andre europæiske lande lever vi op til vores forpligtelser, hvad angår bidrag til NATO. Under 2. Verdenskrig kæmpede polske soldater mod totalitære styrer, og i nyere tid har Polen deltaget i flere amerikansk ledede aktioner i Mellemøsten „, lyder det videre i brevet.

Brevet slutter med en appel til Biden om at genoverveje udtalelserne. Ifølge Gazeta Polska Club i New York er det ikke første gang, at Biden udtaler sig fejlagtigt og negativt om Polen.  

Share This