Polakker i corona-karantæne skal bruge overvågnings app

Foto: Benjamin Child

Polen: Polakker som er sat i karantæne af myndighederne pga corona skal fra onsdag bruge en speciel app på deres mobiltelefon, som giver myndighederne mulighed for at følge med i om de overholder karantænen Det skriver Polskie Radio.

Appen bruger et såkaldt geo-log-system som også har en ansigtsgenkendelsesteknologi, sådan at man kan være sikker på identiteten og opholdsstedet på den person som er i karantæne.

I Polen bliver man sat i 14-dages karantæne, hvis man har haft kontakt med personer der er eller mistænkes for at være smittet med coronavirus, samt hvis man er rejst ind i Polen fra udlandet. Bryder man karantænen vanker der en bøde på over 50.000 danske kroner.

Tirsdag annoncerede regeringen nye stramninger i sin kamp mod epidemien som Mr. East rapporterede om mandag.

Her forbød man blandt andet børn under 18 år at forlade hjemmet, medmindre de overvåges af en voksen. Man lukker desuden strande og parker og der indføres specielle handelstidspunkter kun for ældre om formiddagen.

I Polen er alle forsamlinger på mere end 2 personer allerede forbudt Alle skoler og uddannelsesinstitutioner er som i Danmark lukket til efter påske indtil videre.

Landets samlede dødstal for sygdommen er steget til 36, meddelte myndighederne i Polen onsdag . Det samlede antal corona smittede er 2.420. Der bor cirka 38 millioner mennesker i Polen. je

Share This