Pave Frans om EUs forsøg på at droppe ordet Jul: Det har Napoleon, nazisterne og kommunisterne også forsøgt

Pave Frans Foto: Casa Rosada

EU: Nazister og kommunister har prøvet det før, siger pave Frans om det EU-dokument, hvis formål bl.a. var at forbyde brugen af ordet jul.

Europa-Kommissionens bestræbelser på at kontrollere sproget med overdreven korrekthed, som den, der er omtalt i det nu tilbagetrukne dokument for inklusiv officiel kommunikation, kan ifølge pave Frans komme til at ødelægge EU.

“Vi taler om noget, der aldrig har fungeret i historien. Mange diktatoriske regimer har forsøgt at gøre det. Jeg tænker på Napoleon, nazisterne og kommunisterne,« sagde lederen af ​​den katolske kirke ifølge den britiske avis The Daily Mail.

Ifølge paven er EU en nødvendighed, men hvis unionen skal fungere, skal den undgå skridt, der er med til at splitte medlemslandene. “Den Europæiske Union skal passe på ikke at tage vejen af en ideologisk kolonisering. Den slags kan irritere mange medlemslande og føre til EUs sammenbrud,« advarer pave Frans.

Brug ikke ordet jul, opfordrede EU-kommissæren i et officielt dokument
“Undgå at antage, at alle er kristne. Ikke alle fejrer kristne højtider, og ikke alle kristne fejrer helligdage på de samme dage. Brug f.eks.’ferietid’ i sætninger som ‘Juletid kan være stressende’,” citererede Politico fra dokumentet. Materialet blev trukket tilbage, efter at den italienske avis Il Giornale gjorde opmærksom på sagen. ota

Share This