Otte anholdt i Georgien efter demonstration imod homo-støttende landsholdsspiller

Guram Kashia. Foto: Jayjay297

Otte demonstranter blev mandag anholdt i Georgien efter en demonstration udenfor landets fodboldforbunds hovedkvarter. Demonstranterne var vrede over, at landsholdsspilleren Guram Kashia bar et regnbuefarvet anførerbind i en kamp for sin hollandske klub, Vitesse Arnhem. 

Af Toke Theilade

I forbindelse med den årlige hollandske “Kom ud af skabet”-dag i sidste måned, bar Vitesse Arnhem-anføreren Guram Kashia et regnbuefarvet anførerbind. Dette vakte efterfølgende stor vrede i hans hjemland Georgien, hvor en højreekstrem gruppe mandag demonstrerede imod landsholdsspilleren.

Gruppen var samlet udenfor det georgiske fodboldforbunds hovedkontor, hvor de affyrede nødblus og røgbomber, brændte et regnbueflag og fyldte luften med tilråb imod homoseksuelle. Efterfølgende blev otte demonstranter anholdt for ikke at følge politiets instruktioner og forskellige former for vold. Det skriver ESPN.

På trods af kritikken som Kashias handling vakte i hjemlandet, nægtede han dog at undskylde.

– Jeg har altid støttet alle menneskers frihed, og jeg er altid imod vold, udtalte han til hollandsk TV i slutningen af oktober.

– Jeg fortryder ikke, hvad jeg har gjort. Ingen kan tage mit landshold fra mig. Selv, hvis der er 1000 folk imod mig, så vil jeg tage afsted, hvis landsholdet har brug for mig, uddybede Kashia efterfølgende, som svar til dem, der krævede ham smidt af landsholdet.

Mandag udsendte Georgiens præsident, Georgi Margvelashvili, en udtalelse på Facebook, hvor han støttede Kashias ytringsfrihed.

– Alle har ret til ytringsfrihed. Vi skal respektere menneskerettighederne og frihed. Jeg støtter sportsamfundets enstemmige støtte til Guram Kashia, skrev Margvelashvili.

Kashia spillede fuld tid i samtlige af Georgiens VM-kvalifikations-kampe. Han har i alt spillet 58 landskampe siden sin debut i 2009.

Share This