Østrigske journalister iscenesætter optagelser af hjælpende flygtninge

Oversvømmelse  Foto- Rainer Schulze-Muhr

Oversvømmelse Foto- Rainer Schulze-Muhr

Østrig/Tyskland: Flygtninge deltagende ved oprydningen efter oversvømmelserne i den tyske delstat Baden-Würtenberg, blev filmet af et østrigsk tv hold fra det østrigske nationale tv-station ORF. Det eneste problem ved optagelsen i byen Gmünd var, at den var iscenesat af journalisterne, skriver det østrigske dagblad Krone.

Tv-holdet ankom nemlig til Gmünd, da alt allerede var ryddet op og valgte angiveligt selv at iscenesætte en optagelse, hvor tilfældige flygtninge i byen blev filmet som om de deltager ved oprydningen. De østrigske journalisters gøren i Gmünd, som under oversvømmelserne har været ramt af voldsomme materialle skader og tab af menneskeliv, blev ifølge Krone mødt med vrede.

”Vi kunne ikke tro vores egne øjne, siger en af beboerne til Krone om flygtninge, som ved optagelserne bar rundt på allerede bjærgede møbler og i øvrigt var klædt i let og afslappet tøj.

Flygtninge gav dog ifølge Krone ikke kun en hjælpende hånd på den falske østrigske optagelse, men også ved den egentlige oprydning i byen. ota

Share This