Østrigsk minister kræver EU-register for imamer

Illustrationsbillede: Ota Tiefenböck

Af Michael Skovgaard

Østrig: Østrigs europa-minister Karoline Edtstadler (ÖVP) kræver, at imamer bliver registreret på EU-plan efter østrigsk forbillede.

„Jeg går ind for, at man indfører et fælleseuropæisk register over islamer som et middel mod den politiske islamisme. De fleste imamer rejser uhindret på kryds og tværs gennem de fleste EU-lande, og der bør myndighederne i de forskellige lande vide, hvem der prædiker hvor og hvornår i de enkelte moskeer,“ sagde Edtstadler til „Welt am Sonntag“. Ud over at være europa-minister er hun også antisemitisme-rådgiver for den turkis-grønne regering i Østrig (ÖVP og De Grønne).

Edtstadler påpegede også, at der fremover bør indføres streng kontrol med det nyligt vedtagne EU-budget, så organisationer og foreninger, som repræsenterer islamistiske eller antisemitiske holdninger, afskæres fra at modtage penge.

Østrig har indført forbud mod udenlandsk finansiering af moskeer og muslimske foreninger. Ministeren ser gerne, at et lignende forbud bliver gældende i hele EU som led i kampen mod terror, og hun tilføjede, at samarbejdet og udveksling af data mellem sikkerhedsmyndighederne i EU‘s medlemslande bør forbedres.

Share This