Østrigs vicekansler sætter spørgsmålstegn ved arbejdskraftens fri bevægelighed

Heinz-Christian Strache Foto- GuentherZ

Østrig: EU burde begrænse arbejdskræftens fri bevægelighed. Den betyder, at de østeuropæiske lande mister kvalificeret og uddannet arbejdskraft, mens den i de vestlige lande fører til arbejdsløshed blandt lokale borgere. Det mener Østrigs vicekansler og formand for FPÖ, Heinz-Christian Strache ifølge østrigske medier.

“Vi er nødt til at have en åben diskussion om, hvorvidt det er godt for Europas udvikling, at hele den intellektuelle og veluddannede potentiale flytter fra øst til vest, siger han.

Ifølge Heinz-Christian Strache er arbejdskraftens frie bevægelighed langtfra godt for de østeuropæiske lande som oplever mangler på arbejdskraft. Han nævner slovakiske sygeplejersker som er taget til Vesteuropa som et eksempel som betyder, at Slovakiet mangler sygeplejepersonale.

Østrigs regering planlægger at beskære børnepenge for udenlandske arbejdere i Østrig, hvis børn ikke bor i Østrig. Disse skal, hvis loven bliver vedtaget kun have ret til børnepenge svarende til børnepenge i deres hjemland. Det er dog tvivlsomt, hvorvidt Østrig kan vedtage sådan en lov, da den formentlig stritter imod EU reglerne. Østrig overtager 1. juli EU formandskabet. ota

Share This