Østrigs kansler sammenligner EUs fællesindkøb og fordeling af vacciner med en basar

Sebastian Kurz Foto- European People’s Party

EU: Coronavirusvacciner bliver ikke fordelt retfærdigt i EU, i henhold til nationale befolkninger, sådan som det blev aftalt af medlemmerne, det siger den østrigske kansler Sebastian Kurz til østrigske medier.

Kurz sammenlignede data fra Østrig med andre medlemsstater og er overbevist om, at nogle medlemsstater har indgået separate aftaler med vaccineproducenter.

Ifølge ham vil visse stater modtage et tilstrækkeligt antal vacciner til at immunisere hele deres befolkning så tidligt som i maj, mens andre først vil modtage det samme antal vacciner inden slutningen af ​​sommeren eller efteråret. Eksempelvis vil Malta indtil udgangen af ​​juni modtage tre gange flere vacciner pr. indbygger end Bulgarien.

Sebastian Kurz opfordrede til større gennemsigtighed af fordeling af vacciner mellem staterne. Kurz er overbevist om, at denne praksis skyldes sidemøder i den såkaldte styringkomite i EU, som ifølge ham fungerer som en “basar”, hvor der indgås yderligere aftaler mellem enkelte medlemsstater og medicinalvirksomheder.

I den nuværende udgave er det ifølge Kurz vanskeligt at få adgang til oplysningerne “fordi alle medlemmer havde underskrevet fortrolighedsaftaler.” ota

Share This