Østrig afskaffer billige flybilletter

Illustrationsfoto: Ota Tiefenböck

Af Michael Skovgaard

Østrig: Som det første land afskaffer Østrig billige flybilletter, som sælges til mindre end det, flyveturen reelt koster.

Fremover skal en flybillet koste mindst 40 euro (300 kroner). Det sagde Østrigs vicekansler Werner Kogler (De Grønne) mandag. Samtidig meddelte kansler Sebastian Kurz (ÖVP), at man vil hjælpe det kriseramte selskab Austrian Airlines med 450 mio. euro.

Ifølge miljøminister Leonore Gewessler vil man hermed forhindre, at flybilletter bliver solgt til mindre end de reelle  omkostninger. Hermed er det slut med billetter til 1 euro, da man ønsker en mere bæredygtig flytrafik.

Redningspakken til Austrian Airlines beløber sig til i alt 600 mio. euro i alt. Tyske Lufthansa, som har fået hjælp af den tyske stat, spytter 150 mio. euro i kassen for at redde det østrigske selskab.

Med til aftalen hører, at Wiens lufthavn skal vokse lige så stærkt som Tysklands største lufthavne i Frankfurt og München. Redningsplanen indebærer også konkrete mål for udledning af CO2.

Siden Ibiza-affæren med Heinz-Christian Strache (FPÖ) i 2019 har Østrigs kansler Sebastian Kurz (ÖVP) dannet regering sammen med De Grønne, og den østrigske præsident Alexander van der Bellen tilhører også dette parti.

Share This