OSCE melder om humanitær katastrofe i Debaltsevo

 

Debaltsevo er blevet helt ødelagt under kampene, siger OSCE   Foto: South Front

Debaltsevo er blevet helt ødelagt under kampene, siger OSCE Foto: South Front

Ukraine: Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), hvis særlige enhed Special Monitoring Mission (SMM) skal føre tilsyn med den aftalete våbenhvile i Østukraine, har endelig fået adgang til Debaltsevo. Det skriver det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS.”Vi har i dag fået adgang til Debaltsevo. Vi har fået sikkerhedsgarantier fra oprørerne, som gav os mulighed for at vi kunne være der, sagde OSCE`talsmand Michael Bociurkiw sent lørdag.

OSCE betegner situationen i Debaltsovo som en humanitær katastrofe.

”Vi har været der omkring 30 minutter i går, og der ingen bygninger som ikke er blevet beskadiget. Byen har ingen vand, mad, varme, elektricitet eller medicin, siger repræsentant for SMM, Irina Hudyma.

Michael Bociurkiw siger, at OSCE er ved at udarbejde en rapport om forholdene i det østlige Ukraine, men mangler foreløbigt at få adgang til alle de områder, som organisationen ifølge Minsk aftalen skal føre tilsyn med.

”SMM vil opfordrer til den fortsatte våbenhvile i hele området og ønsker at få adgang til alle områderne, siger Michael Bociurkiw ifølge ITAR-TASS. ota

Share This