Ordkrigen fortsætter, USA: Rusland vil angribe, Rusland: Vi vil ikke angribe

En ukrainsk kampvogn i Donbas Illustrationesfoto:SF

Rusland: Den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken sagde i CNN søndag igen, at Rusland snart vil angribe Ukraine. Rusland er ifølge ham i gang med at forberede det sidste, inden en invasion i Ukraine bliver realitet. Ruslands angreb kan dog ifølge ham fortsat afværges ved hjælp af diplomati. Søndag advarede også USAs forsvarsminister Lloyd Austin om, at russiske kampvogne, der ruller ind i Ukraines hovedstad Kyiv, er en “høj sandsynlig” mulighed, skriver Newsweek.

Cheferne for de russiske militærenheder er blevet beordret til at gøre klar til et angreb på Ukraine. Det meddelte CNN søndag, under henvisning til to kilder i den amerikanske efterretningstjeneste.

Blinken og Austin er de eneste amerikanske politikere, der kommer med en forudsigelse om et russisk angreb. På samme måde som Ruslands ambassadør i USA, Anatoly Antonov, langtfra er den eneste russer, der afviser, at Rusland forbereder et angreb på Ukraine.

Anatoly Antonov, siger til CBS News, at Rusland ikke planlægger en invasion af Ukraine og at landet betragter Donbas som en del af Ukraine. Om det russiske militær langs grænsen til Ukraine siger han:

“Vi er på vores territorium. Forestil dig, at Rusland kræver, at USA ikke udsender sine styrker i Florida,” sagde ambassadøren. ota

Share This