Orbáns regering skal undskylde og betale for at sprede falske oplysninger

Bilboards med Jean-Claude Juncker og Soros var ved Webers vej fra Budapest lufthavn overklistret med andre plakater Foto: Ota Tiefenböck

Ungarn: To millioner ungarske forint (ca. 45.000 kroner) og en offentlig undskyldning. Det er hvad den ungarske regering er blevet dømt til af den ungarske Højesteret, skriver Ungarns Helsinki Komité (MHB) på sin hjemmeside.

Det var MHB der har rejst sagen mod den ungarske regering, som i 2017 uddelte et nationalskema over hele Ungarn. I skemaet blev ungarerne spurgt om en lang række sager, som ifølge domstolen er blevet “forkert præsenteret.” National spørgeskema blev i 2017 uddelt i flere millioner og vedrørte blandt andet migration og flygtninge. I skemaet blev MHB bl.a. sat i forbindelse med Soros planen, præsenteret som, at Soros vil “oversvømme Europa med millioner migranter”.

Den ungarske regering skal betale det nævnte beløb og derudover bringe en undskyldning på regeringens hjemmeside. Denne skal være offentlig og på hjemmesiden i en måned.

Den ungarske regering har meddelt, at den accepterer dommen, men meddeler samtidig.

“Selvom Helsinki komitéen nægter det, er det et faktum, at den er en migration-organisation finansieret af Soros, skriver regeringens pressecentrum. ota

Share This