Orbáns besøg hos Putin bliver kritiseret af oppositionen

Foto: Kremlin

Af Michael Skovgaard

Ungarn: Ifølge flere ungarske medier finder det aftalte møde i Moskva mellem Putin og den ungarske regeringsleder Viktor Orbán sted i starten af februar.

Oppositionen i Ungarn kritiserer mødet og mener, at besøget er et dårligt signal at sende i lyset af konflikten i Ukraine.

Omvendt mener det Fidesz-tro medie Magyar Nemzet, at Ungarn bør bevare et pragmatisk forhold til Rusland. Her er tonen, at Rusland vil blive ramt hårdt af sanktioner, og at Rusland ikke har en reel strategisk interesse i at invadere Ukraine. Desuden peger mediet på, at en eskalering af konflikten vil gavne samarbejdet mellem Rusland og Kina.

Senest har Ungarns udenrigsminister Peter Szijjártó givet udtryk for, at Ungarn ikke ønsker at blive inddraget i den verserende Ukraine-konflikt. Og han ser en diplomatisk løsning på situationen i Ukraine som den eneste reelle mulighed.

Den ungarske regerings holdning giver også næring til spekulationer om, hvordan Ungarn vil forholde sig til Ukraine som kommende medlem af NATO.

I tilfælde af en afstemning kunne man forestille sig et ungarsk veto i lighed med Kroatien og givetvis også Tyrkiet.

Men meget afhænger af valget i Ungarn i indeværende år. Hvis oppositionen mod forventning skulle formå at vippe Orbán og Fidesz af pinden, kan der opstå en helt ny situation.

Share This