Orbán: Vil Tyskland have tysk Europa eller europæisk Tyskland?

Viktor Orbán Foto: European People’s Party

Ungarn: Den ungarske premierminister Viktor Orbán har givet interview til det slovakiske magasin Postoj. I interviewet kommenterer Orbán vaccinering mod coronavirus i EU, forholdet til Rusland, mediernes mainstream og ikke mindst Tysklands rolle i Europa.

Ifølge Orbán er det afgørende for Europas fremtid, om Tyskland vil satse på pluralisme eller på hegemoni. Altså, om Tyskland vil have et tysk Europa eller europæisk Tyskland. Om landet med andre ord vil forsøge at diktere mindre lande, hvad de skal gøre og hvordan de skal leve. Ved samme lejlighed opfordrer han til et styrket samarbejde mellem V4 landene.

Han peger i interviewet på migrationskrisen, hvor Tyskland åbnede grænserne, mens Ungarn valgte at bygge et hegn. 

“Hvis tyskerne ønsker at lade millioner af muslimer rejse ind og bygge et multikulturelt samfund, det er deres beslutning, deres skæbne. Jeg vil blot have hende (Merkel), at respektere retten til at vi træffer vores egen beslutning. Vi har ret til vores beslutningsfrihed. Vi ønsker andet end Tyskland, vi ønsker ikke sådan et samfund, siger Orbán.

Ifølge Orbán mener tyskerne, at når kristne værdier og muslimske migranter, blandes sammen, vil de i sidste ende danne et nyt samfund, det såkaldte åbne samfund. Ifølge Orbán vil det dog resultere i parallelle samfund, og i sidste ende vil medføre yderligere problemer. 

Orbán kommenterer i interviewet desuden det mediebillede der bliver tegnet af ham i de europæiske medier, som om han “styrede djævelens rige”. Han er overbevist om, at hans holdning til migrationskrisen, hvor han gik imod den europæiske mainstream, er den vigtigste grund til dette billede. 

”Mine europæiske kolleger talte hele tiden om en europæisk løsning, jeg sagde, at jeg støtter den, men hvis det tager tid at skabe denne løsning, at jeg vil bygge et hegn på nationalt plan og stoppe migration. Tiden gik, den europæiske løsning kom ikke, og jeg gjorde, hvad jeg sagde, “siger premierministeren og tilføjer, at denne holdning medfører, at medierne fortsat er efter Ungarn og ham selv.

Han præciserer i interviewet desuden, hvad han mener med sin erklæring om illiberalt demokrati.

”Der findes ikke liberalt demokrati i dag, men et liberalt ikke-demokrati,” siger han og tilføjer, at liberalerne vil have herredømme over holdningerne og forsøger at diskvalificere konservative og kristne demokrater gennem den politiske korrekthed. ”Jeg kæmper med de liberale om frihed,” siger han. Han tilføjer dog, at han ikke er anti-liberal, da de liberale og de konservative og de kristdemokratiske var allierede i kampen mod kommunisterne og de nationalsocialister. ota

Share This