Orbán og Bolsonaro er nye bonkammerater: Ungarn og Brasilien har de samme værdier

Bolsonaro og Orbán Foto: Palácio do Planalto from Brasilia, Alan Santos/PR

Af Michael Skovgaard

Ungarn/Brasilien: „Ungarn og Brasilien har den samme holdning til migration i lighed med andre globale udfordringer.“ Det sagde Ungarns premierminister Viktor Orbán på en pressekonference torsdag efter mødet med Brasiliens præsident Jair Bolsonaro.

Det skriver det Fidesz-venlige ungarske medie „Remix News“.

Orbán takkede den brasilianske præsident for dennes bestræbelser på at bevare freden i Europa med henvisning til Bolsonaros møde med Putin i Moskva før mødet i Budapest.

Orbán nævnte, at et samarbejde mellem de to lande er i Ungarns interesse. Og med hensyn til globale udfordringer blandt andet i form af migration er de to lande enige. Han nævnte videre, at den diplomatiske virkelighed og dagligdagen i de to lande bliver overskygget af risikoen for en krig i Ukraine.

„Enhver diplomatisk bestræbelse på at undgå en krig er afgørende. EU har strategiske partnere inkl. Brasilien. Selv om landet ikke er medlem af NATO, er Brasilien en samarbejdspartner militært set“, lød det videre fra Orbán.

Orbán henviste endvidere til FN‘s „globale pagt“, som har til formål at fremme migration, men på verdensplan er der intet fælles fodslag med hensyn til at fremme migration. Det er kun de venstreorienterede regeringer, som går ind for det.  

Den ungarske premierminister understregede, at Ungarn på verdensplan er „lillebroderen“ i modstanden mod den globale migrationspagt, og at landet bliver modarbejdet af EU. Brasilien og Ungarn har aftalt et fælles advarselssystem med hensyn til emner, hvor de to lande deler værdier og kan gøre sig bemærket på den internationale scene.

Det engelsksprogede oppositionsvenlige medie „Hungary Today“ går videre og nævner andre elementer fra mødet. Blandt andet at Ungarn kæmper imod forfølgelse af kristne og afskaffelse af det traditionelle familiebegeb.

Orbán uddybede det således: „Flere magtfulde internationale organisationer forsøger at definere migration udelukkende som noget positivt. Der er lande – vi kalder dem dem koalitionen af „ædru“ lande – som ikke ønsker, at verden bliver forandret som følge af migration.“

„Ungarn og Brasilien finder det „absurd“, at kristendommen er den mest forfulgte religion, og at den europæiske civilisation med kristne rødder gør meget lidt for at beskytte mennesker, som bliver forfulgt på grund af deres tro.“

Orbán tilføjede, at Brasilien og Ungarn har underskrevet en aftale med det formål at hjælpe forfulgte kristne minoriteter i Afrika.

Orbán afsluttede mødet med følgende punkt, hvor de to lande er enige: „Der er politiske angreb på gængse familieværdier, hvormed man forsøger at påtvinge os nogle værdier, som ikke stemmer overens med vores opfattelse af, hvad en familie er. Ifølge Ungarns forfatning er en far en mand, og en mor er en kvinde, og en familie består af en mand og en kvinde og eventuelle børn. Og vi vil gøre alt for at forhindre, at dette begreb bliver udvandet eller relativiseret.“

Share This