Orbán: EU‘s klimaplan tager livet af middelklassen

Enhver, som ikke er enig med den liberale opinion, bliver undertrykt, mener Viktor Orbán Foto: Elekes Andor

Af Michael Skovgaard

Ungarn: EU-kommissionens planer om den nye klimapakke Fit for 55 vil tage livet af Europas middelklasse. Det sagde Ungarns premierminister Viktor Orbán forud for EU-topmødet i Bruxelles.

Orbán mener, at planen vil medføre stigende energipriser. De første tegn ser man allerede, og EU‘s planer vil blot medføre yderligere stigninger. „EU er i færd med med at udslette middelklassen, selv om Europas demokrati afhænger af middelklassen“ advarede Orbán.

„Europas demokrati bringes i fare af dem, som hæver priserne på gas og el til skyhøje niveauer. Derfor skal disse planer stoppes nu“ tilføjede den ungarske regeringschef.

Orbán nævnte også striden mellem EU og Polen, som han kalder en heksejagt på Polen. Han understregede, at polakkerne har retten på deres side, og at Ungarn vil forsvare Polen.

„EU‘s magtbeføjelser bliver konstant udvidet, og det skal have en ende“, lød det videre fra Orbán. „Polen har haft modet til at starte denne kamp, og vi bliver det næste land i rækken. Der er ingen grund til sanktioner mod Polen, som er et af de bedste lande i Europa.“

Share This