Orbán: Europa har vundet, Soros tabt

Viktor Orbán Foto: European People’s Party

Ungarn: “Europa gav ikke op, Soros har tabt. Tiden er kommet til at europæerne endelig sender ham afsted hjem til USA, skriver Viktor Orbán i sit svar på den ungarsk-amerikanske milliardær George Soros kommentar.

Orbán kommenterer resultaterne af den aftale, der blev truffet af EUs medlemslande omkring EUs kommende budget og genopretningsfond.

“Soros grandiøse plan til hvem der skal regere i Europa blev stoppet. Skal det være regeringer valgt af borgere i de enkelte medlemstater, eller om det skulle være Soros i sin opbygning af nye magtstrukturer, siger Orbán.

Orbán nævner igen, at George Soros finansierer “tusindvis af NGO`s, diverse forskningsinstituttter samt analytiske seminarer for aktivister, som påvirker retningen i mainstreammedierne.” 

En af de personer som arbejder for Soros er ifølge Orbán den tjekkiske eurokommissær Vera Jourova.

“De europæiske regeringer har i sidste øjeblik indset og kommet til sund fornuft. De havde læst rapporterne om retsstatsprincipperne, som Soros og Frans Timmermans havde dikteret til fru Jourova og har endelig forstået, at afgørelsen blev truffet inden dommen blev afsagt. De havde endelig forstået, at andre sager ville følge efter Polen og Ungarn, skriver Orbán, som betegner aftalen om EU budget, som “ en åben anerkendelse af modstand imod Soros` forsøg på at overtage magten.” ota

Share This