Orbán afviser “skøre ideer fra Bruxelles-bureaukraterne”: Ukraine er ikke klar til EU medlemskab

Viktor Orbán Foto: European People’s Party

Ungarn: Ungarn må afvise den nuværende model for Europa, som Bruxelles fremmer, sagde den ungarske premierminister Viktor Orbán på kongressen for partiet Fidesz lørdag. Ifølge Reuters tilføjede han, at der er behov for at ændre EU, ikke at forlade EU, og gentog, samt at den ungarske regering ikke er enig i, at EU åbner optagelsesforhandlinger med Ukraine.

“Vores opgave bliver også at rette op på (EU’s) fejlagtige løfte om at indlede forhandlinger med Ukraine, fordi Ukraine nu er lysår væk fra EU,” sagde Orbán.

Ukraine forsøger, efter invasionen af ​​russiske tropper på dets territorium i februar sidste år, at blive medlemskab af EU. Fire måneder efter invasionen gav EU Ukraine status som kandidatland. I denne måned anbefalede Europa-Kommissionen at åbne optagelsesforhandlinger med landet. Forslaget fra Kommissionen skal dog enstemmigt godkendes af præsidenterne og premierministrene i alle EU-lande på deres topmøde i december. Her forventes det, at Ungarn, og muligvis Slovakiet, vil afvise det.

I talen talte Orbán om “de skøre ideer fra Bruxelles-bureaukraterne, invasionen af ​​migranter, illusioner om krigen (i Ukraine) og Ukraines uforberedthed på EU-medlemskab”, men også mod “kønspropaganda”. ota

Share This