Oppositionen stiller krav

Jats

Oppositionsleder Arsenij Jatsenjuk Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: De ukrainske oppositionsledere vil ikke nøjes med de regeringsposter, som den ukrainske præsident Viktor Janukovitj har tilbudt Arsenij Jatsenjuk og Vitalij Klitsjko. De to oppositionsledere fik lørdag aften tilbudt henholdsvis premierministerposten og vice-premierminister, men takkede nej til tilbuddet.

“Vi er, for at sige det mildt, ikke tilfredse med det forslag. Vi er godt klar over, at landet er på randen af konkurs, statskassen er tom og landet i totalt kaos. De ønsker at undgå ansvar. Hvis vi siger nej, bliver vi beskyldt for at de tilbød os magt og mulighed for at føre landet mod Europa, men at vi afslog. Hvis vi siger ja, bliver vi beskyldt for forræderi, af dem og af folket  sagde Arsenij Jatsenjuk ifølge nyhedsserver Unian sent lørdag aften.

Han fastholder oppositionens krav om, at både den ukrainske regering og præsident går af, og at der bliver afholdt præsidentvalg i år. Oppositionen kræver desuden, at alle politiske fanger, herunder den tidligere premierminister Julia Timosjenko, bliver øjeblikkeligt løsladt, og at myndighederne lukker alle straffesager mod mennesker anholdt i forbindelse med demonstrationerne. ota

Share This