Oplev russisk fængsel, tjekkisk Amnesty video giver dig chancen

Skærbillede fra videoen

Skærbillede fra videoen

Rusland/Tjekkiet(VIDEO): Den tjekkiske afdeling af Amnesty International har iværksat en kampagne, som skal sætte fokus på menneskerettighedskrænkelser i Rusland. Videoen er udformet i panorama format, hvis formål er at give seeren fornemmelse af et ophold i russisk fængsel.

”Du er den fjerde fange i cellen. Videoen kan ikke slukkes før den er færdig, på samme måde, som man heller ikke kan ”slukke” et fængselsophold før det er færdigt. Det er et forsøg på at vise en fanges oplevelser. Kedsomhed, at det er langttrukkent og at der ikke sker noget er bevidst, siger instruktør Vilem Kabzan fra Havas Worldvide, som har fremstillet videoen, som også har engelske undertekster.

Kampagnen peger blandt andre på den russiske fange Ildar Dadin som er dømt til tre års fængsel for sin kamp for de homoseksuelles rettigheder.

”Den folkeretlige situation i Rusland er i løbet af de seneste måneder voldsomt forværret. Russere som kritiserer landets regime, selv på sociale medier bliver dømt til flere års fængsel, siger kampagneleder Martin Balcar til nyhedsserver Hlidaci Pes om kampagnen. ota

Se videoen her.

Share This