Oligark indsætter egne væbnede styrker i Dnipropetrovsk

Ihor Kolomojski  Foto: Youtube

Ihor Kolomojski Foto: Youtube

Ukraine: Den ukrainske miliardær og guvernør i Dnipropetrovsk, Ihor Kolomojski er blevet den ukrainske præsident Petro Porosjenkos nye udfordring. Det skriver den ukrainske avis Vesti.

Ihor Kolomojski gav torsdag ordre til hans private militære styrker om at besætte den statsejede olievirksomhed Ukrnafta i Dnipropetrovsk, som han har en aktieandel i. Det skete efter selskabet besluttede at fjerne en person i forbindelse med Kolomojski fra virksomhedens bestyrelse.

Petro Porosjenko betegner handlingen, som uaccaptabel. Han siger, at alle bevæbnede grupper og militære enheder i landet skal falde ind under en statslig kommando og har beordret Kolomojski til at fjerne blokeringen af Ukrnafta.

Kolomojski efterkom i første omgang Porosjenkos opfordring, men genoptog ifølge Vesti besættelsen af Ukrnafta i går. Situationen betegnes som alvorlig.

Den ukrainske indengrisminister Arsen Avakov har angiveligt givet Kolomojskis styrker 24 timer til at nedlægge våben.

Kolomojski har under hele den ukrainske konflikt været en aktiv bekæmper af de prorussiske oprørere og angiveligt en af grundene til, at urolighederne ikke bredte sig til blandt andet Dnipropetrovsk. ota

Share This