Øksemand rejste ind i Tyskland uden kontrol

Illustrationsfoto: Andreas Thum

Illustrationsfoto: Andreas Thum

Ingen i Tyskland tog nogensinde et fingeraftryk af asylsøgeren, som mandag aften angreb en familie med en økse og en kniv i et regionaltog ved Würzburg. Og myndighederne ved reelt ikke, hvem han var.

Tilsyneladende er han kun blevet ID-kontrolleret én gang, nemlig i juni sidste år i Ungarn, hvor hans fingeraftryk og data blev lagt ind i Eurodac, EU’s fælles asyldatabase. Derefter rejste han ind i Tyskland uden at blive ID-kontrolleret. I juni 2015, da han ankom til Tyskland, var migrantkrisen endnu ikke brudt ud i lys lue, men kontrollen var ikke effektiv, og allerede på dette tidspunkt var politiet overbelastet af situationen.

Som tre fjerdedele af asylsøgerne i Tyskland rejste den senere gerningsmand ind uden identitetspapirer. Han oplyste at han  var 17, var afghaner og hed  Riaz Khan Ahmadzai. Intet af dette behøver at passe. På den video som han  indspillede, og som Islamisk Stat har udsendt, kalde han sig  Muhammad Riyadh. Der er ikke længere tvivl om videoens ægthed; den er optaget hjemme hos hans tyske plejefamilie.

Øksemanden angreb i alt fem mennesker, hvoraf de fire var turister fra Hong Kong. To er fortsat i livsfare.

U.G.

 

Share This