Nyt forslag om obligatorisk omfordeling af migranter, Centraleuropa afviser

Illustrationsfoto: U.S. navy photo by Chief Information Systems Technician Wesley R. Dickey/Released

EU: Tyskland udsendte ifølge tjekkiske medier et nyt forslag om omfordeling af migranter blandt EU medlemslande, som skal diskuteres af EU indenrigsministre i på et møde i næste uge.

Det tyske forslag regner med en reform af Dublin systemet og oprettelse af en EU asylagentur EUAA. EUAA skal ifølge forslaget hjælpe EU grænselande med effektiv registrering af migranter på EU`s ydre grænse. Denne skal ifølge Tyskland kun tage nogle få uger. Efterfølgende beslutter EUAA, hvilket medlemsland bliver ansvarligt for asylbehandling, den endelige beslutning og integration af asylansøgeren.

Den tjekkiske premierminister Andrej Babis og indenrigsminister Jan Hamacek afviser, at Tjekkiet vil deltage i en ordning, som indeholder omfordeling af migranter.

“Vi vil fortsat afvise hvilken som helst omfordeling af migranter og vil afvise alle forslag som vil forsøge at indføre obligatoriske kvoter. Vores holdning koordinerer vi med vores partnere i V4, siger Hamacek.

Ifølge ham er Slovakiet, Polen og Ungarn enige med Tjekkiet og vil i denne sag have samme tilgang til problematikken. ota

Share This