Nye eksplosioner på Krim

Krimtatarernes ledere, Mustafa Jemilev (t.v.) og Refat Tjubarov Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Nye eksplosioner rystede tirsdag morgen den nordlige del af den besatte ukrainske halvø Krim, rapporterede russiske nyhedsbureauer. Det russiske forsvarsministerium sagde, at en brand brød ud i et ammunitionslager. RIA Novosti-agenturet, der citerer lokale myndigheder, rapporterede om en eksplosion, der forårsagede en brand på en transformerstation i byen Dzhankoy. Årsagerne til eksplosionerne kendes ikke, men en af krimtatarernes eksilledere, Refat Tjubarov, skriver på sociale netværk, at lokale beboere rapporterer om “et præcist hit på en russisk militærenhed”, og specificerede senere, at “et ammunitionslager er blevet ramt” og “eksplosioner er hørt langt ude i steppen”.

“En påmindelse: Krim som normalt handler om Sortehavet, bjerge, rekreation og turisme, handler under russisk-besættelse om lagereksplosioner og høj risiko for ubudne gæster og tyves død,” skriver Mykhailo Podoljak, en rådgiver for det ukrainske præsidentenkontor på Twitter. ota

Vil du vide mere om Krim og Krims historie? Læs Mr.East Forlags udgivelse: Mustafa Jemilev og Krims forfulgte, som er udkommet på både dansk og engelsk.

Share This