Nye corona-regler for indrejse til Tjekkiet, stramning for polakkerne, åbning for danskerne

Tjekkiet: Tjekkiet indfører per 15.6. nye regler for indrejse til Tjekkiet. Danmark er ifølge de nye regler et risikofrit land. Danskere kan derfor rejse til Tjekkiet uden særlige krav.

Tjekkiet strammer samtidig reglerne for indrejse for polakker, der bor i Schlesisk Voivodskab. Personerne herfra kan kun krydse grænsen med en negativ test på Covid-19. Andre polakker skal bevise, at de ikke bor i dette voivodskab. Det kan vise sig at være et problem for en del polakker, da nogle polske identifikationsbeviser ikke indeholder oplysninger om opholdssted.

Situationen skaber spændinger i Cieszyn regionen, hvor der vil blive afholdt en protestaktion på begge sider af Olše-floden i dag.

Marsalek (formand for Rådet for Schlesian Voivodskab) Jakub Chełstowski opfordrer den mæhrisk-schlesiske guvernør Ivo Vondrák til at finde en kompromisløsning. Ifølge ham er situationen på den polske side af grænsen stabil og under kontrol.

Det Schlesiske Voivodskab er den polske region med det største antal corona-smittede, p.t. 10.842, mens 266 er døde af sygdommen. ota

Share This