Ny undersøgelse: Tjekkiet mest indvandringskritisk land i EU

Migranter og flygtninge ved Keleti banegården i Budapest i 2015 Foto-Mstyslav-Chernov

Tjekkiet: Tjekkiet er det land i EU med størst modstand mod invandring af folk fra ikke-EU lande. Det fremgår af den seneste Standard Eurobarometer 91-rapport om EU-borgernes holdninger.

Rapporten viser også, at Tjekkiet blot er et af mange EU-lande, hvor befolkningen er negativt indstilllet over for indvandring fra lande uden for EU.

I EU generelt siger 48 procent af de adspurgte, at de ser indvandring fra ikke EU-lande som noget negativt, mens 44 procent har en positiv holdning. Dog er der store forskelle mellem de enkelte lande.

Den største modstand mod indvandring og migration fra ikke-EU lande finder man i Tjekkiet (86 procent), Estland (74 procent) og Letland (74 procent) Det betyder, at kun 14 procent af tjekkerne ser positivt på det.

Andre lande, som er stærkt imod, er Ungarn (70 procent) og Grækenland og Slovakiet (begge 68 procent). På de næste pladser følger Finland og Italien (begge 56 procent), Frankrig (53 procent) og Polen, Danmark og Holland (alle 52 procent).

Tyskland er mere blandet. 48 procent af de adspurgte er imod, mens 44 procent går ind for migration fra lande uden for EU.

De fleste lande ser positivt på indvandring fra andre EU-lande, dog ikke Tjekkiet, hvor 52 procent har en negativ holdning til indvandring fra andre EU-lande.

Tjekkerne kan godt lide indvandring fra nabolandene Polen og Slovakiet, hvorimod de ikke bryder sig om de arabiske lande. Kun 7 procent udtrykte sympati for indvandring herfra. michael.skovgaard

Share This