Ny uenighed omkring historien: Hvor kommer to slaviske apostle fra?

Kyrillos og Methodios Foto- BuildMk

Bulgarien: Bulgarien klager over mandagens lykønskning fra den russiske ambassade i Skopje på Sankt Kyrillos og Methodios dag, hvor ambassaden nævner, at de to brødre kommer fra det “makedonske land”. Sofia insisterer på deres bulgarske oprindelse..

“Dagen i dag er en særlig dag i Rusland – dagen for den slaviske skrift, der kom til os fra et makedonsk land,” citerer den russiske ambassade en tidligere erklæring fra præsident Vladimir Putin på Twitter, der lykønskede “det broderlige makedonske folk på Kyrillos og Methodios Dag. Ambassaden påpeger i et ledsagende tweet vigtigheden af ​​de hellige Kyrillos og Methodios for udviklingen af ​​slaviske sprog, russisk og makedonsk.

Den russiske tillykke og henvisning til “makedonske skrifter” har fremkaldt kritik af parlamentsmedlem Desislava Atanasova som opfordrer præsident Radev til at “reagere med det samme”.

Ifølge Faktor.bg sigter den russiske erklæring mod at “tilføje olie til ilden” og ” forstærke problemerne mellem Nordmakedonien og Bulgarien. Mediet minder om samme erklæring fra Putin i 2017 under besøget af den daværende nordmakedoniske præsident Dorge Ivanov i Kreml, som også dengang udløste en bølge af forskellige reaktioner.

Bulgariens er uenig med det nordlige Makedonien om kultur, identitet og fælles historie, som har fået Sofia til at blokere for Skopjes optagelsesforhandlinger med EU. ota

Share This