Ny regering i Tjekkiet

dreamstime_m_31328109

Den tjekkiske præsident Milos Zeman udnævnte i går en ny tjekkisk regering Foto:Dreamstime

Tjekkiet: Tjekkiet har fået en ny regering med Socialdemokraternes formand, Bohuslav Sobotka som premierminister. Regeringen er en koalition af tre partier, Socialdemokraterne, protestbevægelsen ANO, som blev Tjekkiets næststørste parti ved det seneste valg i oktober, og partiet Kristeligdemokratisk Union – Det Tjekkoslovakiske Folkeparti ( KDU-CSL).

Den nye regering blev udnævnt i Prag i går af den tjekkiske præsident Milos Zeman. Udnævnelsen kommer hele 95 dage efter valget, hovedsagaligt på grund af lange og vanskelige forhandlinger mellem de tre koalitionspartnere. Præsident Milos Zeman, som siden slutningen af december i de tjekkiske medier har givet udtryk for, at han ikke vil godkende nogle af den nye regerings medlemmer, valgte alligevel at holde lav profil og godkende hele regeringen.

Politiske analytikere forventer ikke, at den nye regering klarer hele valgperiodens levetid. Det svage led forventes at være protestbevægelsen ANO, som er blevet til som en protest mod den tidligere regering og hvis medlemmer derfor ikke nødvendigvis har samme politisk standpunkt. ota

Share This