Norsk statsborger sigtet for spionage til fordel for Rusland

Illustration: Lemiel

Af Michael Skovgaard

Norge/Rusland: En norsk statsborger, som har været ansat til at overvåge anlæggelsen af Baltic Pipe, er blevet anholdt for spionage til fordel for Rusland – det skriver norske medier.

Manden var ansat i firmaet DNV GL, som fører opsyn med anlæggelsen af Baltic Pipe. Tidligere har firmaet udført de samme opgaver for Nord Stream 2 og er udset til videreføre disse opgaver, såfremt Nord Stream 2 bliver gjort færdig.

Baltic Pipe skal lede gas fra Norge via Danmark til Polen og skal ifølge planerne være færdig i 2022. DNV GL er ansat til at sikre, at alle internationale og sikkerhedsmæssige standarder overholdes. Det gælder blandt andet anlæggelsen af tunneller til rørledningen ved danske og polske kyster.

Ifølge norske medier mødtes den nu anholdte medarbejder med en officer fra den russiske efterretningstjeneste. Han skulle have udleveret følsomme oplysninger og var åbenbart helt klar over, hvem han udvekslede informationer med.

Manden er tilbageholdt i en måned indtil videre, og DNV GL bekræfter, at manden lå inde med følsomme militære oplysninger. Den anholdte er norsk statsborger, men født i udlandet.

Share This