Nord Stream 2: Tyskland tilbyder Trump studehandel

Nord Stream 2 Foto: Samuel Bailey

Af Michael Skovgaard

Tyskland: USA truer med sanktioner mod firmaer, som er involveret i Nord Stream 2 (NS 2). For at imødegå det har Tyskland angiveligt tilbudt USA en investering i milliard-klassen. Det fremgår af dokumenter, som den tyske avis „Die Zeit“ har fået adgang til.

I starten af august skulle den tyske finansminister Olaf Scholz således have tilbudt sin amerikanske kollega Steve Mnuchin at bygge to særlige havneanlæg, som kan tage imod LNG-gas fra USA. Det ene skulle ligge i   Wilhelmshaven og det andet i Brunsbüttel.

I det skriftlige tilbud lover den tyske regering at finansiere de to anlæg med et beløb svarende til 1 milliard euro. I juli havde USA truet med at straffe de virksomheder, som er involveret i færdiggørelsen af NS 2. USA satser på at sælge gas til Tyskland, men det kræver de nødvendige anlæg til modtagelse og lagring.

Men en betingelse for investeringen er dog, at USA skrinlægger alle sanktioner mod Nord Stream 2, så den kan blive gjort færdig og klar til at modtage gas fra Rusland snarest muligt.

Den 24. og 25. september holdes der et EU-topmøde, hvor lederne fra de respektive EU-lande skal drøfte rørledningens fremtid. Efter giftangrebet på den russiske oppositionspolitker Aleksej Navalnyj har flere tyske politikere krævet et stop for færdiggørelsen af NS 2.

Share This