Nobelsprismodtagers udtalelser om holocaust skaber vrede i Ukraine og Polen

Svetlana Alexijevitj Foto: Tomaz-SilvaAgência-Brasil

Svetlana Alexijevitj Foto: Tomaz-SilvaAgência-Brasil

Hviderusland/Ukraine/Polen: Den hviderussiske forfatter og modtager af Nobelprisen i litteratur i 2015, Svetlana Alexijevitj er kommet i modvind i Ukraine og Polen, skriver den ukrainske nyhedsserver Apostrof.

Svetlana Alexijevitj sagde under et møde i New York, at det hovedsageligt var ukrainere, der i Hviderusland stod for ovegreb på jøder, og at det skete længe før, Tyskland indvaderede Hviderusland.

Derudover betegnde Svetlana Alexijevitj situationen i Polen før og under Anden Verdenskrig, som det værste sted for jøderne, da den polske befolkning udførte en klar aggression i forhold til landets jødiske befolkning og blev endda af polske katolske præster opfordret til drab på jøder.

Svetlana Alexijevitjs udtalelser skabte straks vrede på de sociale medier i Ukraine. I Polen betegner Polens Udenrigsministerium Svetlana Alexijevitjs udtalelser som forkerte, uretfærdige og skadelige for Polen.

“Den type udtalelser, som ikke er underbygget med fakta, er stærkt uretfærdige og skadelige mod den polske nation, skriver ministeriet i en udtalelse ifølge Belsat. ota

 

 

Share This