Nemtsovs mord skaber spekulationer

Boris Nemtsov  Foto: Dhārmikatva

Boris Nemtsov Foto: Dhārmikatva

Rusland: Den russiske oppositionspolitiker Boris Nemtsovs mord i Moskva er af det officielle Rusland blevet som provokation og formentlig et lejemord. SE SAAKASJVILI FORTÆLLE OM NEMTSOV

”Det er for tidligt at drage konklusioner, men man kan sige med 100 procents sikkerhed, at vi har at gøre med en provokation, siger Putins talsmand Dmitrij Peskov.

Ifølge nyhedsbureauet Interfax er kriminalisterne ved at undersøge en række spor og afhøre vidner. Der er blevet fundet billeder af billen, som er blevet registreret af et overvågningskamera. Nemtsov blev beskudt fra en forbikørende bil, hvor der blev affyret omkring syv til otte skud fra.

Sovjetunionens sidste præsident Mikhail Gorbatjov kalder Nemtsovs mord for et forsøg på destabilisering af Rusland og et forsøg på at forstærke spændingerne mellem den russiske regering og oppositionen.

Den amerikanske præsident Barack Obama har fordømt mordet på Nemtsov og opfordrer den russiske regering til at iværksætte en hurtig og uafhængig undersøgelse af mordet.

Den tidligere georgiske præsident, nu rådgiver for den ukrainske præsident, Mikheil Saakasjvili siger til CNN, at han ikke er overrasket over Nemtsovs død og ser en mulig forbindelse mellem en demonstration planlagt i Moskva og mordet på Nemtsov.

Nemtsov var en kritikker af den russiske præsident Vladimir Putin, den russiske regering og har været kritisk over for Ruslands politik i Ukraine. ota 

 

Share This