Navalnyj holder fast: Krim er russisk

Et billede fra Navnalnyjs side, hvor Krim er russisk Foto: Skærmbillede

Rusland: Den russiske oppositionsleder Alexej Navalnyjs tilhængere har iværksat en hjemmeside, hvis formål er en kamp for Navalnyjs befrielse samt at opfordre russerne til demonstration til støtte for Navalnyj. På hjemmesiden https://free.navalny.com opfordres russerne til at deltage i demonstrationer til støtte for Navalnyj. På hjemmesiden ses et kort over Rusland, hvor byer, hvor personer som har givet tilsagn om deltagelse i demonstrationer er noteret. Kortet over Rusland indeholder, til en stor overraskelse for krimtatarernes leder Refat Tjubarov, også den ukrainske, men russisk annekterede halvø Krim.

“Alexej Navalnys hold lancerede hjemmesiden ′′ Frihed for Navalny ′′- , der viser et kartografisk billede af Den Russiske Føderation, hvor det okkuperede område Krim er en del af Rusland.

Jeg havde på mit eget initiativ en samtale med Leonid Volkov (Navalnyjs kollega og ledende medarbejder), hvor jeg forklarede ham, at det er uacceptabelt og foreslog at bringe Den Russiske Føderations grænser i overensstemmelse med de internationalt anerkendte grænser for Ukraine, det vil sige fjerne Krim fra Ruslands kort.

Hr. Volkov forklarede mig, at jeg ikke kan forlange denne korrektion. Jeg vil ikke forsøge at forklare Volkovs argumenter, men foreslår, at han selv forklarer og deltager i diskussionen her (Refat Tjubarovs Facebook profil).

Jeg har ingen ord for Putin, han er en dræber og bandit! Men hvem er så de personer , der støtter Putin i hans banditinvasion af Krim og besættelsen af halvøen,” spørger krimtaterernes leder Refat Tjubarov retorisk. ota

Krimtatarernes ledere, Mustafa Jemilev (t.v.) og Refat Tjubarov Foto: Ota Tiefenböck
Share This