NATO generaler minder mig om mine tandlægebesøg

 

Illustrationsfoto: Erik Christensen

Af Ota Tiefenböck

OTaMine tandlægebesøg ender altid med, at jeg får lavet noget, jeg slet ikke havde regnet med. Jeg har som regel ingen huller, men paradentose er ifølge min tandlæge efter mig og angiveligt truer alle mine tænder.

Ifølge min tandlæge falder mine tænder ud, hvis ikke i næste uge, så i hvert fald indenfor en ganske overskuelig fremtid, hvis jeg ikke får lavet en særlig tandrensning. Naturligvis en tandrensning i den dyrere prisklasse ( den billige kan ikke gøre det mere).

Jeg kommer som regel også hjem med diverse mærkelige børster, en særlig velegnet tandbørste, skånsom mod mit tandkød ( altså ikke den slags man kan købe i hverken Netto eller Irma) og ikke mindst en ganske stor regning.

Jeg kom ufrivilligt til at tænke på mine tandlægebesøg i dag, hvor tidligere NATO general Richard Shirreff i dagens The Sun og her på Mr. East advarer imod, at Rusland er klar til atomkrig mod Europa. Rusland gør ifølge ham klar til at angribe Baltikum og vil samtidig true en række europæiske hovedstader med atomangreb.

Og ifølge Shirreff vil der ikke gå lang tid før bomberne falder i Baltikum, og vi i de europæiske hovedstader skal se os om efter et beskyttelsesrum. Et russisk angreb kommer nemlig, inden NATO når at udstationere sine styrker i Baltikum i maj næste år.

Det er ikke første gang, en NATO general kommer med denne type forudsigelser. Tidligere øverstkommanderende i NATO general Philip Breedlove kom med jævne mellemrum med udtalelser om skurken Rusland, som i flere omgange var ved at angribe enten Baltikum eller NATO.

Hvor seriøst skal man egentlig tage denne type trusler? Trusler som ikke er baseret på fakta og som kommer fra personer, som har en økonomisk interesse i at gøre os urolige. En ekstra tandlægebehandling eller at piske en stemning op giver flere kroner i kassen, i form af en ekstra tandrensning eller et større forsvarsbudget og våbensalg.

Men prisen kan, især med det sidstnævnte, være alt for høj. Det er nemlig ikke i hverken vores eller russernes interesse at skabe fjendebilleder og opfinde diverse hypotetiske angreb, som blot gør situationen i verden endnu mere urolig, end den er i forvejen.

Philip Breedlowes forudsigelser er heldigvis aldrig blevet til noget, hvorvidt Richard Shirreffs dystre forudsigelser har noget på sig, får vi svar på senest i begyndelsen af maj næste år. Hvorvidt min tandlæge har ret, orker jeg ikke at finde ud af, det er jo nemmere at betale sig fra det. Jeg må dog konstatere, at min far, som havde de samme problemer med sit tandkød og levede i en tid, hvor tandrensning og tandpleje var en by i Rusland, havde alle sine tænder, da han døde i en alder af 75 år.

Share This