NATO general advarer: Rusland planlægger angreb på Odessa. I 2016 var det Baltikum

Ben Hodges (t.v.) på besøg i Rumænien Foto: Capt. Ryan Elizabeth Black

Rusland: Tidligere chef for den amerikanske hær i Europa, generalløjtnant Ben Hodges mener, at den russiske hærs store koncentration langs den ukrainske grænse er alarmerende, men ser andre grunde til bekymring end de fleste andre eksperter.

“Russerne har ikke brug for et afgørende angreb på Donbas nu. Donbas er nødvendig for at fortsætte destabiliseringen i regionen og for at hæmme Ukraines integration med Vesten. Den Russiske Føderations mål er at holde situationen i regionen i en tilstand af kaos, ”siger Hodges til den ukrainske Espresso TV.

Han mener, at det sydlige Ukraine har en højere prioritet for Rusland. Moskva planlægger ifølge generalen at afskære Ukraine fra Sortehavet.

“Kreml er interesseret i at etablere fuld kontrol over Sortehavskysten, herunder Mariupol, Odessa og Berdyansk. Al denne bevægelse af russiske styrker er sandsynligvis en afledningsmanøvre for indtage vandkanalen, der forbinder Krim med Dnepr-floden. Det bliver et springbræt til yderligere erobring af Sortehavskysten, ”mener den amerikanske general.

Det er ikke første gang, at Ben Hedges kommer med dystre udmeldinger. I 2016 var han overbevist om, at Rusland vil kunne angribe Baltikum, mens han i 2017 advarede imod russernes planer under militærøvelsen Zapad.

Share This