Nationalistleder truer med ny Maidan

Dmitro Jarosj Foto: Glavnie Novosti

Dmitro Jarosj Foto: Glavnie Novosti

Ukraine: Den ukrainske nationalistleder og medlem af det ukrainske parlament Dmitro Jarosj truer den ukrainske regering med en ny Maidan. Den vil blive meget mere blodig, siger han til det ukrainske nyhedsmedie Obozrevatel.”I Ukraine er alt muligt og endnu mere mulig er en ny Maidan., siger Dmitro Jarosj som udtrykker utilfredshed med den nuværende ukrainske regering. Han er overbevist om, at hvis situationen udvikler sig til en ny Maidan vil den være meget blodigere end de tidligere to.

”Folk orker ikke længere at sidde i telte med deres lommelygter og synge sange, i dag er der mange våben i omløb, siger han.

Dmitro Jarosj fortæller i interviewet i Obozrevatel ligeledes, at han allerede nu er nødt til at bremse nogle af medlemmerne i hans ultranationalistiske organisation Højre Sektor. Mange af medlemmerne, især de yngste medlemmer, så gerne en mere radikal løsning af situationen og en ny Maidan, da de betragter Ukraines nuværende situation og aftalerne indgået i Minsk som utilfredsstillende. ota

Share This