Muslimske elevers sympati for halshugning af fransk lærer skaber frygt hos tyske lærere

Illustrationsfoto: Patricia190784

Af Michael Skovgaard

Tyskland: På flere skoler i Berlin hersker der uro og utryghed, fordi muslimske elever aktivt forsvarer eller viser sympati med manden, som halshuggede den franske lærer Samuel Paty i Paris – det skriver „Der Tagesspiegel“.

Hendrik Nitsch, som er formand for skolelederforeningen i Berlin, har selv oplevet, hvordan drabet på Paty bliver hilst velkommen af muslimske elever, og han beskriver problemet som værende relativt stort. Eleverne lever i et parallelsamfund, hvor de sideløbende med skolen frekventerer moskeerne, hvor der prædikes imod demokrati og ytringsfrihed.

Senest kom det til udtryk mandag, hvor et minuts stilhed til ære for den dræbte lærer Samuel Paty blev saboteret. Flere elever i ottende klasse råbte, at Paty havde fortjent at blive halshugget, fordi han havde fornærmet profeten.

Lærere fra flere skoler har udtrykt bekymring for denne tendens og krævet handling fra skoleforvaltningens side. En talsmand fra det rød-grønne bystyre har dog indtil videre afvist lærernes henvendelse og peget på, at der findes masser af frivillige tilbud om uddannelse i demokrati for de unge mennesker.

Share This