Musk lukker Twitter for ukrainere

Illustrationsfoto: Pixabay

Ukraine: Elon Musk besluttede sig for at reducere antallet af falske Twitter-konti på det sociale netværk. Efter de indførte tiltag er det ikke længere muligt at logge ind eller registrere sig på Twitter fra en mobiltelefon registreret i Ukraine samt flere andre konti, primært i Asien-Stillehavsområdet.

Dette skridt er en del af en langsigtet strategi fra Musk, som angiveligt forsøger at befri det sociale netværk for spam, det vil sige uopfordrede og massedistribuerede beskeder. I stedet for at målrette mod individuelle konti, valgte han en strategi med at blokere de mobiloperatører, der oftest bruges af falske konti.

Når man opretter en konto, skal man indtaste sit telefonnummer. Det ukrainske (+380) er dog ikke tilgængelig på listen, samme gælder brugere fra f.eks. Kosovo eller Turkmenistan.

Nyheder om, at et stort antal brugere ikke var i stand til at tilmelde sig eller logge ind på Twitter fra Ukraine, fik andre brugere til at spekulere på, om dette var Musks hensigt eller en fejl. Han støttede først Ukraine ved at stille Starlink-satellittjenester gratis til rådighed. Men i begyndelsen af ​​oktober forargede han de ukrainske repræsentanter med sin “fredsplan”. I den skrev han, at Kiev skulle opgive Krim og acceptere, at det er usandsynligt, at det vil vinde en krig med Rusland. ota

Share This