Mudderkastning i albansk parlament

Albaniens tidligere premierminister, Sali Berisha, gik til verbalt angreb på landets nuværende premierminister Edi Rama  Foto: Retorikken var hård, da Albaniens tidligere premierminister, Sali Berisha, gik til verbalt angreb på landets nuværende premierminister

Albaniens tidligere premierminister, Sali Berisha, gik til verbalt angreb på landets nuværende premierminister Edi Rama Foto: European People’s Party

Det fløj om ørene med hårde udtalelser, da Albaniens tidligere premierminister, Sali Berisha, mødtes med Edi Rama til en heftig diskussion om indsatsen mod organiseret kriminalitet.

Af Mathilde Laurent

MathildeAlbanien: Retorikken var hård, da Albaniens tidligere premierminister, Sali Berisha, gik til verbalt angreb på landets nuværende premierminister, Edi Rama, under en debat i parlamentet, torsdag den 29. januar.

Berishas kritik gik blandt andet  på, at Rama har fejlet i kampen mod den organiseret kriminalitet, som fortsat hærger i landet. I den sammenhæng blev der refereret til den seneste hændelse, onsdag den 28. januar, hvor en albansk militærpilot blev fundet død i et helikopterstyrt, i en mislykket illegal narkotransport fra Marokko til Spanien.

Imens Berisha kritiserer hændelsen for at sætte Albanien i et dårligt lys overfor resten af verden, påpeger Rama, at den pågældende pilot, Sokol Feka, havde tjent i det Albanske Luftvåben igennem de seneste 18 år og altså var blevet indsat, imens Berisha stadig sad i regeringen. Det blev endda afsløret, at den selv samme pilot var blevet tildelt hele fem medaljer under Berishas tid som premierminister.

I løbet af den timelange diskussion mellem de to partier, Socialistpartiet og Albaniens Demokrat Parti, fløj hårde anklager fra det ene ringhjørne til det andet. Medlemmer af Socialistpartiet anklagede Berisha for både at være korrupt og kriminel, imens oppositionspartiet gik til genmæle og anklagede Rama for at trække landet i sænk. Berisha opmuntrede endda til at der snart burde blive skrevet valg.

Edi Rama, som tidligere også har fungeret som borgmester i Tirana, blev valgt som landets premierminister i september 2013.

Kilde: http://www.top-channel.tv/

Share This