Moria lejr på Lesbos brændt ned, Lesbos i nødretstilstand

Fflygtningelejr og hotspot Vial på naboøen Chios Foto: Ota Tiefenböck

Migrantkrisen: En kæmpe brand har natten til onsdag raseret migrantlejren Moria på Lesbos, som ifølge lokale myndigheder er 99 procent brændt ned. Omkring 3.000 telte og containere er ifølge Lesvospost brændt ned.

“Hele lejren er i flammer, alt brænder, folk flygter, skriver organisationen Stand By Me Lesvos på Twitter.

Mytilini borgmester siger til græske medier, at politiet forsøger at bevogte 12.000 flygtninge og migranter, som er flygtet fra lejren.

“Det er en svær situation, da nogle af disse mennesker har positive covid-19 tests, siger han.

Den græske regering har indført nødretstilstand på øen og vil afholde et krisemøde. Det er umiddelbart uklart, hvad branden skyldes. Nogle indbyggere i lejren har fortalt, at det var lokale fra Lesbos, der havde stiftet branden. Ifølge andre meldinger, var det lejrens indbyggere. Lokale brandmænd anførte, at grupper af indbyggerne i lejren forsøgte at hindre dem i adgang til lejren. Ifølge det græske nyhedsbureau ANA blev branden stiftet af asylansøgere, som blev beordret i isolation på grund af positiv covid-19 test.

Der bor mere end 12.000 flygtninge og migranter i Moria. Det er omtrent fire gange mere, end lejren er beregnet til. 35 indbyggere er til d.d. konstateret smittet med covid-19. ota

Share This