Montenegros premierminister anklager Rusland for indblanding og træder tilbage

Montenegros premierminister Milo Djukanovic Foto: Dreamstime

Montenegros premierminister Milo Djukanovic Foto: Dreamstime

Montenegro: Montenegros premierminister Milo Djukanovic anklager Rusland for at stå bag et kupforsøg i landet og lancerer sin afgang som Montenegros premierminister, skriver InSerbia.

Milo Djukanovic refererer til parlamentsvalget i Montenegro den 16. oktober, hvor de montenegrinske myndigheder anholdte 20 personer, de fleste af serbisk afstamning, som angiveligt havde planer om et kupforsøg i Montenegro.

Milo Djukanovic anklager den montenegrinske opposition for samarbejde med Rusland i et forsøg på at forhindre Montenegros medlemskab af NATO.

Montenegro blev inviteret til medlemskab af NATO i december sidste år, men landets medlemskab af alliancen skal ratificeres af parlamentet inden det kan træde i kraft.

Milo Djukanovic hører til blandt de længst siddende toppolitikere i Europa og har i fire omgange, sammenlagt i 16 år, stået i spidsen for den montenegrinske regering samt været Montenegros præsident i fire år.

Det er foreløbigt uklart hvilken forbindelse, der er imellem Djukanovics afgang og det påståede kupforsøg og Ruslands involvering. Det bliver viceformand for Det Demokratiske Socialistparti Dusko Markovic, som nu skal forsøge at finde en samarbejdspartner og danne en ny regering i Montenegro. ota

Share This