Militær løsning i Kijev rykker tættere på

революція віче 22.11 04

Demonstranterne i den vestukrainske by Lviv. Foto: Yaroslav Swatko

Ukraine: I Kijev fortsætter urolighederne og sammenstød mellem demonstranterne og politiet. Ifølge den ukrainske nyhedsserver Unian, blev tre politimænd i løbet af natten taget til gidsel af demonstranterne. Det ukrainske indenrigsministerium kom i dag med en erklæring, som kan tyde på, at regeringen nu for alvor overvejer at indsætte militæret for at skabe ro og orden i Kijev.

“De seneste dages begivenheder viser, at vores forsøg på at løse konflikten fredeligt uden at ty til militær konfrontation har været forgæves, ” siger den ukrainske indenrigsminister Vitalij Zakharenko i erklæringen, hvor han ligeledes giver udtryk for, at oppositionslederne ikke længere er i stand til at kontrollere ” de ekstremistiske handlinger”, der foregår i Kijevs centrum.

EU udsending Stefan Füle er i øjeblikket i Kijev og forsøger at mægle mellem de stridende parter, så konflikten kan blive løst fredeligt.

Urolighederne har i løbet i går og i dag bredt sig til flere ukrainske byer. I flere byer over hele Ukraine foregår der i dag både støttedemonstrationer for demonstranterne og for den ukrainske regering og præsident Viktor Janukovitj. I går opfordrede Krims parlament landets regering til at bruge militærmagt til at skabe ro og orden og indføre undtagelsestilstand. ota

Share This